Thursday, July 30, 2009

Deutsche Bank: "Αποδιοπομπαίος τράγος" παρά τα ισχυρά αποτελέσματα

Deutsche Bank: "Αποδιοπομπαίος τράγος" παρά τα ισχυρά αποτελέσματα


ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones) - Σε αποδιοπομπαίο τράγο για τους επενδυτές που ανησυχούν για την ύφεση και τα “τοξικά” πάγια μετατράπηκε χθες η Deutsche Bank, ακόμη και μετά την ανακοίνωση της αύξησης κατά 68% στα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου και της ενίσχυσης των εσόδων του τομέα της επενδυτικής τραπεζικής.

Οι μετοχές της μεγαλύτερης βάσει κεφαλαιοποίησης τράπεζας της Γερμανίας υποχώρησαν κατά 5,60 ευρώ ή 11% την Τρίτη, στα 46,33 ευρώ στις 13:37 GMT, καθώς οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στις προβλέψεις για επισφαλή δάνεια ύψους 1 δισ. ευρώ, οι οποίες εμφανίστηκαν 7 φορές υψηλότερες από τον περασμένο χρόνο.

Μετά την εμφάνιση αρκετών χρεώσεων που καταχωρήθηκαν ξανά από νέους λογιστικούς κανόνες, οι αναλυτές πρόσθεσαν ότι τα αποτελέσματα της Deutsche Bank δείχνουν λιγότερο “λαμπερά” από τα καθαρά κέρδη των 1,09 δισ. ευρώ στο τρίμηνο.

“Τα αποτελέσματα διαστρεβλώθηκαν από πολλά έκτακτα στοιχεία”, δήλωσε ο αναλυτής της Kepler, Dirk Becker. “Ωστόσο εκτιμούμε ότι τα αποτελέσματα είναι χαμηλότερα των προσδοκιών”.

Η Kepler αναθεώρησε τη σύσταση “buy” για την Deutsche Bank και προτιμά την ανταγωνίστρια Credit Suisse. Η ελβετική τράπεζα επίσης εμφάνισε ισχυρά έσοδα από την επενδυτική τραπεζική, ωστόσο χωρίς την ανησυχητική αύξηση των προβλέψεων για επισφαλή δάνεια.

Μετά τον υπολογισμό των μειωμένων φορολογικών δαπανών της Deutsche Bank και την ύψους 176 εκατ. ευρώ αποτίμηση της τρέχουσας αξίας των χρεών, η FBR Capital Markets ανακοίνωσε ότι τοποθετεί τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank για το τρίμηνο “λίγο πάνω από 1 δισ. ευρώ”.

Επιπρόσθετα, οι απογοητευτικές πωλήσεις χρεών και το επίπεδο των εσόδων από συναλλαγές αποτελούν ενδείξεις ότι “η Deutsche Bank δεν δείχνει τάση περαιτέρω αύξησης των κερδών στο υπόλοιπο του 2009,” έγραψε ο αναλυτής Jonathan Tyce, ο οποίος υποβάθμισε τη σύσταση για την Deutche Bank σε “market-perform” από “outperform”.

Το γεγονός ότι οι αυξημένες προβλέψεις για επισφαλή δάνεια αποδίδονται στις λογιστικές αλλαγές δεν βρήκε συμπαραστάτη τον Hank Calenti, της Royal Bank of Canada.

“Τα πάγια δεν αποδίδουν, άσχετα με το πώς έχουν καταχωρηθεί,” σημείωσε ο Calenti. Σχολιάζει επίσης την προσπάθεια της Deutsche Bank να προσδιορίσει έναν βασικό αντισυμβαλλόμενο ως την πηγή σχεδόν του μισού της τριμηνιαίας αύξησης των προβληματικών δανείων. “Το μικρό άνοιγμα των 2 δισ. ευρώ που οφείλεται στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ισούται με περίπου το 10% των παγίων, με τους υπολογισμούς μας. Δεν δικαιολογούμε τα μεγάλα ανοίγματα που καταλήγουν προβληματικά.”

Ο αναλυτής της Merck Finck, Konrad Becker δείχνει περισσότερη κατανόηση, χαρακτηρίζοντας τη “βουτιά” της μετοχής της Deutsche Bank ως μία υπερβολική αντίδραση λόγω της αισιοδοξίας ότι οι επιδόσεις της θα ήταν ανάλογες με αυτές των αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών όπως η JPMorgan Chase και η Goldman Sachs στο β΄ τρίμηνο.

Η Deutsche Bank βρίσκεται “ξανά σε πιο στέρεο έδαφος” ενώ το πιστωτικό χαρτοφυλάκιο της “δεν έχει επιδεινωθεί συνολικά,” τόνισε ο Becker. Η Merck Finck παρόλα αυτά πρόκειται να επανεξετάσει τη σύσταση “buy” και την τιμή-στόχο των 53 ευρώ για την Deutsche Bank.


capital.gr

No comments:

Share |