Friday, July 17, 2009

Roubini: "Αλλα είπα, άλλα καταλάβατε"!

Roubini: "Αλλα είπα, άλλα καταλάβατε"!

Στη διάψευση των δηλώσεών του ότι μέχρι το τέλος του έτους θα διαρκέσει η ύφεση στις ΗΠΑ, προέβη ο καθηγητής Nouriel Roubini, τονίζοντας ότι, κατά την ομιλία του σε συνέδριο επενδυτών στη Νέα Υόρκη, απομονώθηκαν οι συγκεκριμένες δηλώσεις του από το συνολικό κείμενο. ‘Έχω επανειλλημένα επισημάνει ότι η ύφεση θα διαρκέσει 24 μήνες. Συνεπώς, είμαστε ήδη 19 μήνες σε ύφεση. Εάν, όπως είχα προβλέψει, η ύφεση τελειώσει στα τέλη του 2009, τότε θα είχε διαρκέσει 24 μήνες, με την ανάκαμψη να ξεκινά το 2010,΄ είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα, ο καθηγητής, ο οποίος είχε προβλέψει την κρίση, απέκλεισε την ανάγκη για ένα δεύτερο πακέτο μέτρων από την αμερικανική κυβέρνηση για να βοηθήσει στην ανάκαμψη.

«Η ελεύθερη πτώση έχει σταματήσει» φαίνεται να ανέφερε χαρακτηριστικά ο Roubini, προσθέτοντας ότι αν και ακόμη υπάρχει συρρίκνωση, αυτή είναι πολύ αργή. Το δεύτερο κυβερνητικό πακέτο ίσως χρειαστεί προς το τέλος του 2009 ή στις αρχές του 2010, και δεν θα ξεπερνά τα 200 με 250 δισ. δολάρια.

«Αδύναμους κρίκους» χαρακτήρισε την αγορά εργασίας, τη βιομηχανική παραγωγή και την αγορά κατοικίας, ο Roubini, εφιστώντας την προσοχή ότι δεν πρέπει να σταματήσουν τα μέτρα, ιδιαίτερα σε αυτούς τους τομείς, και σε αλλους που εξακολουθούν να είναι αδύναμοι.

Τέλος, ο Roubini ανέφερε ότι Κίνα, Ινδία και Βραζιλία θα είναι ανάμεσα στις χώρες που αθα ανακάμψουν γρηγορότερα από όσο θα κάνει συνολικά η παγκόσμια οικονομία, προσθέτοντας στην εν λόγω λίστα και τη Χιλή, την Ουρουγουάη, την Κολομβία και το Περού. Αναφορικά με την Ευρώπη, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία και η Ουκρανία, θα είναι ανάμεσα στις αναδυόμενες οικονομίες που θα αντιμετωπίσουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις.

reporter.gr

No comments:

Share |