Friday, July 17, 2009

GM: Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η απόφαση για Opel

GM: Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η απόφαση για Opel

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα επιλεγεί πιθανότατα ο αγοραστής της Opel, σύμφωνα με τον προσεχή επικεφαλής διεθνών δραστηριοτήτων της General Motors Νικ Ράιλι.

Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο Bloomberg, προβάδισμα στις διαπραγματεύσεις φέρονται να έχουν αυτή τη στιγμή η Magna International και η RHJ International.

Σημειώνεται ότι ο Ράιλι, νυν επικεφαλής της GM στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού, αναμένεται να αναλάβει το σύνολο των δραστηριοτήτων της εταιρείας εκτός Β. Αμερικής τον επόμενο μήνα.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στο θέμα, η Γερμανία, η οποία συμφώνησε να χορηγήσει βραχυπρόθεσμα δάνεια 1,5 δισ. ευρώ για την πώληση της Opel, ασκεί πιέσεις στη GM να επιλέξει την καναδική Magna.

Αν και η RHJ, με έδρα τις Βρυξέλλες, σχεδιάζει να περικόψει λιγότερες από 10.000 θέσεις εργασίας στα εργοστάσια της GM στην Ευρώπη – έναντι 11.000 που θα περικόψει η Magna – η προσφορά της δεν είναι πιο ελκυστική, δήλωσε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας, Γιόχεν Χόμαν.

Η GM, έχοντας ήδη υπογράψει ένα μη δεσμευτικό μνημόνιο κατανόησης με τη Magna από τον περασμένο Μάιο, φέρεται να έχει ζητήσει τις τελικές προτάσεις των Magna και RHJ. Τελική προσφορά πιθανόν να καταθέσει και η Beijing Automotive Industry Holdings, ενώ αβέβαιο είναι αν θα ανανεώσει την προσφορά της η Fiat

Οι εκπρόσωποι των GM Europe, Magna και Fiat αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα, ενώ ο εκπρόσωπος της Beijing δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος.

naftemporiki

No comments:

Share |