Friday, July 24, 2009

Υπερ της αυξημένης εποπτείας της Fed τάσσεται ο Μπερνάνκι

Υπερ της αυξημένης εποπτείας της Fed τάσσεται ο Μπερνάνκι

«Μια αυξημένη και φυσική διεύρυνση» του ρόλου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στην εποπτεία των ιδρυμάτων μεγάλης συστημικής σημασίας θα πρέπει να αποτελέσει το πρώτο και κρίσιμο βήμα για την αναμόρφωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, επεσήμανε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι σε ομιλία του στην επιτροπή του Κογκρέσου σχετική με την κανονιστική μεταρρύθμιση. Μια ατζέντα που λαμβάνει υπόψη της την ασφάλεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος στο σύνολό του, καθώς και των ιδρυμάτων» θα πρέπει να ενσωματωθεί στους ρόλους της Fed, σύμφωνα με τον Μπερνάνκι.

Ο διοικητής της Fed παρουσίασε έναν αριθμό δράσεων στις οποίες προβλέπεται τα ιδρύματα συστημικής σημασίας να υπόκεινται σε αποτελεσματική ενοποιημένη εποπτεία, καθώς επίσης και την υιοθέτηση ενός μακρο-πολιτικού outlook που θα στοχεύει στην ασφάλεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ακόμη, τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν μηχανισμοί, οι οποίοι θα εντοπίζουν και θα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά συστημικούς κινδύνους του κλάδου.

Ακόμη, ήταν ενάντιος στο ενδεχόμενο απομάκρυνσης των αρμοδιοτήτων της Fed για την προστασία των καταναλωτών σε μια νέα υπηρεσία, όπως προτείνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, διαβεβαιώνοντας ότι η κεντρική τράπεζα διαθέτει η τεχνογνωσία για να διατελέσει αυτό το ρόλο.

reporter.gr

No comments:

Share |