Friday, July 24, 2009

Buffett: Αγοράστε μετοχές

Buffett: Αγοράστε μετοχές


Μπορεί η οικονομία να μην εμφανίζει ακόμη σημάδια ζωής ωστόσο αυτό δεν θα έπρεπε να κρατά τους επενδυτές μακριά από τις μετοχές, δήλωσε ο Warren Buffett σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC.

“Η επιχειρηματική δραστηριότητα είναι ακόμη υποτονική”, σημείωσε. Όμως ο ίδιος τάσσεται υπέρ της επένδυσης σε μετοχές αφού θεωρεί πως η αγορά θα ανακάμψει νωρίτερα από την οικονομία.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής επανέλαβε τη συμβουλή του: “μην περιμένετε να αγοράσετε μετοχές όταν αρχίσει να βελτιώνεται η οικονομία. Έως τότε θα έχετε χάσει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών”.

Ακόμη και με τον βιομηχανικό Dow στις 9.000 μονάδες, ο επικεφαλής της Berkshire Hathaway εμμένει πιστός στην άποψη του πως οι μετοχές θα υπεραποδόσουν μακροπρόθεσμα έναντι των επενδύσεων σε ρευστοποιήσιμους τίτλους, όπως ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου.

Επίσης, ο Buffett προειδοποίησε ξανά πως εγκυμονούν “πραγματικές πληθωριστικές ευκαιρίες” λόγω των τεράστιων οικονομικών “πακέτων” που έχουν τεθεί σε εφαρμογή προς στήριξη της ασθμαίνουσας οικονομίας. Ο ίδιος έχει επαναλάβει στο παρελθόν πως ο πληθωρισμός είναι απαραίτητη συνθήκη για τη βελτίωση της οικονομίας.

Εξάλλου, ο Buffett απέφυγε να σχολιάσει την πρόσφατη απόφαση της Berkshire Hathaway να διαθέσει μερίδιο 17% στην Moody΄s.

capital.gr

No comments:

Share |