Friday, July 24, 2009

Χαμόγελα στο Τόκιο για όγδοη συνεχή ημέρα

Χαμόγελα στο Τόκιο για όγδοη συνεχή ημέρα

Κέρδη για όγδοη συνεχή ημέρα κατέγραψε ο ιαπωνικός δείκτης, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 1,6%, μετά την ανακοίνωση ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων που αναπτέρωσαν τις ελπίδες για ανάκαμψη στις ΗΠΑ. Θετικό ρόλο έπαιξε και η άνοδος των μετοχών των εταιρειών τσιπ χάρη στα υψηλά επίπεδα παραγγελιών.

Άνοδο σημείωσε η μετοχή της Panasonic Corp λόγω της αναβάθμισής της από μια χρηματιστηριακή εταιρεία, ενώ η Fujitsu Ltd έκανε άλμα μετά την ανακοίνωση στόχων κερδοφορίας καλύτερων από τους αναμενόμενους που οδήγησαν τους αναλυτές σε αναθεώρηση των προβλέψεών τους προς τα πάνω.

«Μας κατέκλυσαν εταιρικά αποτελέσματα από τις ΗΠΑ που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών και έδωσαν ώθηση στη Γουόλ Στριτ, κάτι που ώθησε σε ράλι τις μετοχές του Τόκιο που είχαν μείνει πίσω στο παγκόσμιο ράλι», σχολίασε ο Κοίσι Ογκάβα, κορυφαίος διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Daiwa SB Investments.

Ο δείκτης Nikkei [.N225] έκλεισε σήμερα στις 9.944,55 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 1,3% κλείνοντας τις 920,48 μονάδες.

naftemporiki

No comments:

Share |