Saturday, July 11, 2009

Πτώση άμεσων επενδύσεων σε ακίνητα

Πτώση άμεσων επενδύσεων σε ακίνητα

Πτώση 42% σημείωσαν οι άμεσες επενδύσεις στην ευρωπαϊκή αγορά επαγγελματικής στέγης στο πρώτο εξάμηνο του 2009, συγκριτικά με τους τελευταίους έξι μήνες του 2008, με την απουσία των αγοραστών να είναι εμφανής λόγω έλλειψης τραπεζικού δανεισμού, σύμφωνα με στοιχεία της Jones Lang LaSalle (JLL).

Οι επενδύσεις στο εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου μειώθηκαν στα 24 δισ. ευρώ, αν και τα επίπεδα στο δεύτερο τρίμηνο ήταν αντίστοιχα με αυτά του πρώτου, γεγονός που υποδηλώνει ότι η αγορά ίσως να έχει φθάσει το κατώτατο σημείο, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων σε θέματα real estate.

Στέλεχος της JLL ανέφερε ότι μπορεί να υπάρξει αύξηση στον όγκο συναλλαγών στο δεύτερο εξάμηνο. Με τις αγορές χρέους όμως να εξακολουθούν να δέχονται πιέσεις, οι περισσότερες αγορές φέτος πραγματοποιήθηκαν από εύπορους ιδιώτες ή άλλους αγοραστές που διέθεταν στα χέρια τους ρευστό.

Η βρετανική παραμένει η μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης με επενδύσεις αξίας 8 δισ. ευρώ, εκπροσωπώντας το 35% των συνολικών συναλλαγών στο πρώτο εξάμηνο του 2009. Ακολουθεί η Γερμανία με επενδύσεις αξίας 3,4 δισ. ευρώ.

naftemporiki

No comments:

Share |