Saturday, July 11, 2009

Σαφές μήνυμα Χ.Σταυράκη σε τράπεζες και συνεργατικά για τα δανειστικά επιτόκια

Σαφές μήνυμα Χ.Σταυράκη σε τράπεζες και συνεργατικά για τα δανειστικά επιτόκια

Λευκωσία: Ξεκάθαρο μήνυμα προς τις τράπεζες και τα συνεργατικά ιδρύματα ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε ανανέωση των κατατεθειμένων χρεογράφων συνολικού ύψους δύο δισεκατομμυρίου ευρώ, που λήγουν στο τέλος του χρόνου, εάν δεν υπάρξουν μειώσεις στα δανειστικά επιτόκια, έστειλε ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης.

Αναφερόμενος εξάλλου στην ψήφιση του νόμου για μείωση των υποθηκευτικών τελών, ο κ. Σταυράκης εκτίμησε ότι θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό μεταξύ των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με αποτέλεσμα να επέλθει μείωση των επιτοκίων.

Ο Υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε ότι τις επόμενες δέκα ημέρες θα έχει συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων, τους οποίους θα ενημερώσει για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, τις προκλήσεις και τις πιθανές λύσεις. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μέσα από τη συναίνεση θα εξευρεθούν οι σωστές λύσεις, ώστε η κυπριακή οικονομία να συνεχίσει να σημειώνει την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη.

Χαρακτήρισε ανάσα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη σύμβαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με τρεις εμπορικές τράπεζες για χορηγία 228 εκατομμυρίων ευρώ και διατύπωσε την εκτίμηση ότι τα χρήματα θα αρχίσουν να διοχετεύονται σε μερικές εβδομάδες.

Ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε τέλος ότι καταβάλλονται προσπάθειες το ίδιο σχέδιο να περιλάβει και τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα με επιπρόσθετα ποσά ώστε να διοχετευτεί κι άλλο χρήμα στην οικονομία.

philenews

No comments:

Share |