Friday, June 12, 2009

WSJ: Ρωσικό ενδιαφέρον για τον Independent

WSJ: Ρωσικό ενδιαφέρον για τον Independent

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο Ρώσος μεγιστάνας Αλεξάντερ Λεμπεντέβ όπου μετέχει σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της βρετανικής εφημερίδας Independent, η κερδοφορία της οποίας έχει δεχθεί σφοδρό πλήγμα εν μέσω της διεθνούς κρίσης, σύμφωνα με πηγές της αμερικανικής The Wall Street Journal.

Οι συνομιλίες μεταξύ του Λεμπεντέβ, ο οποίος κατέχει ήδη μια ρωσική εφημερίδα, και της ιρλανδικής εταιρείας εκδόσεων Independent News & Media PLC δεν είναι βέβαιο ότι θα ευοδώσουν, καθώς πιθανή είναι η υπαναχώρηση κάποιας από τις δύο πλευρές.

Η πώληση του ζημιογόνου Independent θα ενισχύσει σημαντικά τη ρευστότητα της Independent News, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του χρέους της προς τις τράπεζες και τους κατόχους ομολόγων μετά την αδυναμία της να είναι συνεπής στην πληρωμή 200 εκατ. ευρώ τον περασμένο μήνα.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εκδοτικής εταιρείας, σερ Άντονι Ο’Ρίλι, ο οποίος έχει δώσει μακροχρόνιο αγώνα για να επαναφέρει την εφημερίδα σε τροχιά κερδοφορίας, δεν κατόρθωσε να νικήσει τον σκληρό ανταγωνισμό στην εγχώρια αγορά Τύπου της Βρετανίας και τη μειούμενη αναγνωσιμότητα των βρετανικών εντύπων.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |