Friday, June 12, 2009

Αύξηση 500% σε 5 χρόνια στις "επιθέσεις" κατά των καρτών

Αύξηση 500% σε 5 χρόνια στις "επιθέσεις" κατά των καρτών


Διπλασιάζονται, από χρόνο σε χρόνο, τα κρούσματα των "επιθέσεων", από επιτήδειους, στα ΑΤΜ των τραπεζών, σε βάρος ανυποψίαστων καρτούχων.

Σύμφωνα με στοιχεία των τραπεζών, σε σύγκριση με πριν από 5 χρόνια, η αύξηση αυτή έχει φτάσει ενδεχομένως και στο 500%, γεγονός το οποίο έχει κάνει τις αρμόδιες διευθύνσεις των πιστωτικών ομίλων να έχουν σημάνει συναγερμό.

"Στο στόχαστρο μπαίνουν κυρίως οι κάρτες ανάληψης μετρητών και τα ΡΙΝ τους, με διάφορους ευφάνταστους τρόπους" δηλώνει σήμερα στο CapitalTV ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ομίλου Τράπεζας Πειραιώς κ. Σωτήρης Συρμακέζης.

Όπως επισημαίνει, στα κυκλώματα αυτά πρωταγωνιστούν κυρίως Ανατολικοευρωπαίοι, οι οποίοι επιχειρούν στη χώρα μας καθώς -ακόμα -η τεχνολογία των καρτών στην Ελλάδα τους το επιτρέπει. Σύντομα, όμως, εισάγεται και στις ελληνικές κάρτες, πιστωτικές και χρεωστικές, ένα ειδικό τσιπ, το οποίο θα αποτρέπει κάθε είδους αντιγραφές και κατ΄ επέκταση επιθέσεις. Σε βάθος ενός χρόνου, η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί, οπότε και το φαινόμενο θα έχει εξαλειφθεί.


CAPITAL.GR

No comments:

Share |