Friday, June 12, 2009

Volvo: Ενδεχόμενη πρόταση εξαγοράς από τη Beijing Automotive

Volvo: Ενδεχόμενη πρόταση εξαγοράς από τη Beijing Automotive

Πρόταση εξαγοράς της μονάδας Volvo Car της Ford Motor ενδέχεται να καταθέσει η Beijing Automotive Industry, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν στον τύπο, ενόψει μάλιστα και της επίσκεψης στελεχών της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην έδρα της πρώτης στο Gothenburg της Σουηδίας. Υπενθυμίζεται ότι η Beijing Auto τον προηγούμενο μήνα είχε αποτύχει να δώσει ικανή πρόταση για την εξαγορά της Opel της General Motors. Η Ford, είναι η μόνη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία που δεν αντιμετωπίζει το σοβαρό κίνδυνο της χρεοκοπίας, και η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης της Volvo, ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει από την πτώση των πωλήσεων της.

Αντίπαλος της Beijing Auto πιθανόν να είναι η Geely Holding Group, η μεγαλύτερη ιδιωτική αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων, θα υποβάλλει την πιο ανταγωνιστική πρόταση. Επιπλέον, το ενδιαφέρον της Geely για τη Volvo, η Ford το γνωρίζει εδώ και ένα χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ford ζητά περίπου 2 δισ. δολάρια για τη μονάδα της Volvo, λιγότερο δηλαδή από το ένα τρίτο από το αντίτιμο που είχε καταβάλλει μία δεκαετία πριν για την αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας των sedan και station wagon.

REPORTER.GR

No comments:

Share |