Friday, June 12, 2009

JPMorgan: Εκτίναξη 400% του δείκτη αναδυόμενων αγορών MSCI

JPMorgan: Εκτίναξη 400% του δείκτη αναδυόμενων αγορών MSCI

Ανοδο πάνω από 400% τα επόμενα τέσσερα έως πέντε χρόνια προβλέπει η JPMorgan για το χρηματιστηριακό δείκτη των αναδυόμενων αγορών MSCI.

Ηδη ο δείκτης έχει καταγράψει εντυπωσιακή άνοδο 73,8% από τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε και πραγματοποίησε βουτιά στα χαμηλότερα επίπεδα, με τον Αντριαν Μόουατ, ανώτατο στέλεχος της JPMorgan, να δηλώνει αισιόδοξος ότι η εικόνα του MSCI θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.

«Θα είναι μια πολύ πιο ισχυρή ανάκαμψη απ' ό,τι περιμένει κανείς. Τα χαρακτηριστικά αυτής της ανάκαμψης είναι πιο ελκυστικά από εκείνα του Μαρτίου του 2003», δήλωσε, αναφερόμενος στην έναρξη του εντυπωσιακού ράλι που πραγματοποίησε ο δείκτης και διήρκεσε περίπου τεσσεράμισι χρόνια.

Στα χαρακτηριστικά που ανέφερε ο κ. Μόουατ περιλαμβάνονται υψηλότατα επίπεδα ρευστότητας στα αμοιβαία κεφάλαια, επιθετική νομισματική χαλάρωση από τις κεντρικές τράπεζες και τεράστια κρατικά πακέτα οικονομικής ενίσχυσης.

Βέβαια, ο κ. Μόουατ επεσήμανε ότι οι κίνδυνοι παραμένουν, με μεγαλύτερο απ' όλους τον πληθωρισμό εξαιτίας των τεράστιων κρατικών δαπανών.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |