Tuesday, May 5, 2009

SEC: Κατηγορεί για απάτη τον ιδρυτή του Reserve Primary Fund

SEC: Κατηγορεί για απάτη τον ιδρυτή του Reserve Primary Fund


Για απάτη κατηγορεί τους διαχειριστές του Reserve Primary Fund, του αξίας 62,5 δισ. δολαρίων, money-market fund του οποίου η κατάρρευση αποτέλεσε σοκ για την επενδυτική κοινότητα, η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η SEC θεωρεί υπαίτιους τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Reserve Management Co., Bruce R. Bent και το γιο του και πρόεδρο της εταιρείας, Bruce R. Bent II, καθώς εκτιμά πως δεν ενημέρωσε τους επενδυτές για το πόσο ευάλωτο ήταν το fund μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Στη μηνυτήρια αγωγή που κατατέθηκε, η SEC απαιτεί να μοιρασθούν τα εναπομείναντα πάγια του fund αξίας 4,8 δισ. δολαρίων στους επενδυτές.

Το Reserve Primary, την διαχείριση του οποίου είχε η νεοϋρκέζικη Reserve Management, έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου το δεύτερο money-market fund η αξία του οποίου υποχώρησε κάτω από το 1 δολάριο.

“Οι διαχειριστές του managers έκαναν τα στραβά μάτια στην κατάσταση που είχε δημιουργηθεί πριν υποχωρήσει κάτω του 1 δολαρίου” δήλωσε η πρόεδρος της SEC, Mary Schapiro.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |