Tuesday, May 5, 2009

Ιταλία: Έως και 15 δισ. ευρώ θα χρειαστεί η Fiat για τις εξαγορές

Ιταλία: Έως και 15 δισ. ευρώ θα χρειαστεί η Fiat για τις εξαγορές


ΡΩΜΗ (Dow Jones) – Τουλάχιστον 10 με 15 δισ. ευρώ θα χρειαστεί η ιταλική Fiat για να χρηματοδοτήσει τα σχέδια συνεργασίας με την αμερικανική Chrysler και την Opel της General Motors Corp. (GM), όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η Il Messaggero χωρίς να επικαλείται πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο βασικός μέτοχος της Fiat, η οικογένεια Agnelli είναι διατεθειμένη να δεχτεί να απομειώσει (dilute) την υφιστάμενη θέση της από το 33% στο 15% με 20%.

Στο μεταξύ οι Morgan Stanley (MS), Goldman Sachs Group Inc. (GS), Citigroup Inc. (C), Merrill Lynch, JPMorgan Chase & Co. (JPM), Credit Suisse (CS), Deutsche Bank Ag (DB) και UBS AG (UBS) έχουν επικοινωνήσει με την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όπως αναφέρει η Il Messaggero.

Παράλληλα, η ιταλική UniCredit SpA (UCG.MI), η Intesa Sanpaolo (ISP.MI) και η Calyon της Credit Agricole (ACA.FR), οι οποίες πρόσφατα δάνεισαν μετρητά στην Fiat, έχουν λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα ληφθούν υπόψη, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |