Tuesday, May 5, 2009

JPMorgan: Δεν χρειάζεται περαιτέρω κεφάλαια

JPMorgan: Δεν χρειάζεται περαιτέρω κεφάλαια


Έτοιμος για νέο γύρο εξαγορών και συγχωνεύσεων είναι ο αμερικανικός τραπεζικός κλάδος, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan Chase & Co., Jamie Dimon, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων πως οι μεγάλες τράπεζες της χώρας θα συνεχίσουν να αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με αναλυτές, ο Dimon επισήμανε πως η χρηματοπιστωτική κρίση θα συνεχίσει να οδηγεί για αρκετό διάστημα ακόμα τον τραπεζικό κλάδο των ΗΠΑ σε αναδιάρθρωση. Περιμένει ολοένα και περισσότερες συμφωνίες να λάβουν χώρα, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η JPMorgan να προχωρήσει σε εξαγορές που θα της εξασφαλίσουν αύξηση των υποκαταστημάτων της.

Θεωρεί πως η δραστηριότητα στον κλάδο των εξαγορών και των συγχωνεύσεων θα ανεβάσει ταχύτητα με το που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των “τεστ κοπώσεως”. “Οι τράπεζες που εξετάζονται στα τεστ κοπώσεως αποτελούν σχεδόν το μισό τραπεζικό σύστημα σε όρους καταθέσεων και χορηγήσεων, ενώ το υπόλοιπο το αποτελούν οι εναπομείνουσες 8.000 τράπεζες της χώρας. Ορισμένες εξ αυτών είναι καλές σε αυτό που κάνουν, ωστόσο άλλες θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με την πάροδο του χρόνου. Κάποιες μάλιστα ίσως να μην καταφέρουν να επιβιώσουν. Εν γένει, πιστεύω πως θα δούμε συγχωνεύσεις”.

Ο Dimon τόνισε πως η JPMorgan δεν χρειάζεται περαιτέρω κεφάλαια και είναι έτοιμη να αποπληρώσει τη “βοήθεια” των 25 δισ. δολαρίων που είχε λάβει από την κυβέρνηση στο πλαίσιο του TARP, το “ταχύτερο δυνατόν”.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |