Tuesday, May 5, 2009

Πάνω από τα 900 δολάρια ο χρυσός

Πάνω από τα 900 δολάρια ο χρυσός

Για πρώτη φορά μετά από τρεις συνεδριάσεις ο χρυσός έκλεισε με κέρδη, στον απόηχο αφενός της πτώσης του δολαρίου και αφετέρου της νευρικότητας που κυριαρχεί σε μερίδα επενδυτών που αναμένου τα αποτελέσματα του stress-test των αμερικανικών τραπεζών. Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου του χρυσού ενισχύθηκαν κατά 1,6% στα 902,20 δολάρια η ουγγιά. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο χρυσός ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες της τάξεως του 2,8%, οι οποίες είναι οι υψηλότερες από την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. Τα συμβόλαια του ασημιού ανήλθαν στα 13,02 δολάρια, σημειώνοντας ανοδο της τάξεως του 4,2%.

Τα αποτελέσματα από το stress-test των αμερικανικών τραπεζών αναμένονται στις 7 Μαΐου, και πολλοί επενδυτές θεωρούν ότι θα έχουμε αρνητικές εκπλήξεις σχετικά με τα αποτελέσματα που θα δημοσιοποιηθούν. Αυτό τους κάνει να στρέφονται προς την ασφάλεια των μετάλλων μέχρι να λάβει η αγορά βηματισμό από τα αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον αναλυτή της Superfund Financial Singapore, Aaron Smith, ο χρυσός μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 1.500 δολάρια τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια, γεγονός που το αποδίδει κυρίως στην περαιτέρω διολίσθηση του δολαρίου εάν συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό τα κυβερνητικά προγράμματα παροχής ρευστότητας.

REPORTER.GR

No comments:

Share |