Friday, May 8, 2009

Πάνω από τα 58 δολάρια το αργό- Εβδομαδιαία κέρδη 10%

Πάνω από τα 58 δολάρια το αργό- Εβδομαδιαία κέρδη 10%

Πάνω από τα 58 δολάρια βρέθηκε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων σήμερα, στον απόηχο της ανοδου των κεφαλαιαγορών, γεγονός που δείχνει ότι η οικονομία, άρα και η κατανάλωση του πετρελαίου αρχίζει την ανοδική πορεία. Τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου του αργού κατέγραψε σημαντικά κέρδη 3,4% στα 58,63 δολάρια το βαρέλι, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών. Η τιμή του αργού είναι κατά 25% υψηλότερα σε σχέση με την αρχή του έτους, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 10,2%. Κέρδη 2,4% και για το πετρέλαιο τύπου μπρεντ που βρέθηκε στα 57,80 δολάρια το βαρέλι.

Να ξεπεράσει τα 62,25 δολάρια το αργό αμεσα αναμένει η PVM Oil Associates, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της, ενώ το επόμενο εξάμηνο αναμένει το αργό στα 78 δολάρια, στα επίπεδα, δηλαδή, που ήταν στις αρχές του 1998.

Πιο συγκεκριμένα, η PVM θεωρεί ότι έχει ξεκινήσει η ανοδική πορεία του αργού, αφήνοντας πίσω την περίοδο bear market, η οποία μάλιστα θα ενισχυθεί εάν «σπάσει» τα επίπεδα αντίστασης των 62,25 δολαρίων. Εκεί θα υπάρξει μια σταθεροποίηση και ίσως κατοχύρωση κερδών, προσθέτει η PVM, δημιουργώντας τις βάσεις για περεταίρω ράλι ανόδου.

REPORTER.GR

No comments:

Share |