Friday, May 8, 2009

Geithner: Οι αμερικανικές τράπεζες δεν θα έχουν την τύχη των ιαπωνικών

Geithner: Οι αμερικανικές τράπεζες δεν θα έχουν την τύχη των ιαπωνικών

Οι αμερικανικές τράπεζες θα καταφέρουν να διασωθούν, σε αντίθεση με τις ιαπωνικές κατά τη δεκαετία του 1990, δήλωσε ο αμερικανός Υπουργός Οικονομικών, Timothy Geithner, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των stress tests.

''Τα stress tests είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα μπρος. Οι Αμερικανοί θα πρέπει να ξέρουν ότι η κυβέρνηση στηρίζει το τραπεζικό σύστημα και ότι οι καταθέσεις τους είναι ασφαλείς,'' είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Δέκα από τις 19 μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες θα χρειαστούν νέα κεφάλαια συνολικού ύψους 74,6 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των stress tests, όπως ανακοίνωσαν το Υπουργείο Οικονομικών και η Federal Reserve.

Η Bank of America, η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ σε σχέση με το ενεργητικό της, θα χρειαστεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 33,9 δισ. δολάρια, η Wells Fargo 13,7 δισ. δολάρια, ενώ η GMAC 11,5 δισ. δολάρια.

Νέα κεφάλαια ύψους 5,5 δισ. δολαρίων θα χρειαστεί η Citigroup και 1,8 δισ. δολάρια η Morgan Stanley.

Οι τράπεζες που έχουν ανάγκη για επιπλέον κεφάλαια, θα πρέπει να υποβάλλουν τις προτάσεις/πλάνα τους σχετικά με την εύρεση τους, τα οποία και θα αξιολογηθούν στις 8 Ιουνίου.

REPORTER.GR

No comments:

Share |