Friday, May 8, 2009

Βρετανία: Σε χαμηλό πέντε ετών ο δείκτης PPI τον Απρίλιο

Βρετανία: Σε χαμηλό πέντε ετών ο δείκτης PPI τον Απρίλιο


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Με το χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων πέντε ετών αυξήθηκαν οι τιμές εκροών παραγωγού, ενώ οι τιμές εισροών σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων σχεδόν εφτά ετών , καθώς το κόστος των καυσίμων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, οι τιμές εκροών αυξήθηκαν 1,2% σε ετήσια βάση, ενώ το Μάρτιο αυξήθηκαν 2%, όπως ανακοίνωσε η εθνική στατιστική υπηρεσία (ONS). Ήταν η μικρότερη αύξηση από τον Απρίλιο του 2004, αλλά μεγαλύτερη των προβλέψεων των οικονομολόγων οι οποίοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν αύξηση 0,8%. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές εκροών αυξήθηκαν 0,6%, έναντι 0,1% το Μάρτιο ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 0,2%.

Ο δομικός δείκτης εκροών, οι οποίος δεν περιλαμβάνει τρόφιμα, ποτά, καπνό και πετρέλαιο, αυξήθηκε 0,4% σε μηνιαία βάση και 2,4% σε ετήσια, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από το Δεκέμβριο του 2007. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο σε ετήσια βάση 2,3%. Το Μάρτιο, σε μηνιαία βάση παρέμειναν σταθερές ενώ σε ετήσια ενισχύθηκαν 3,2%.

Οι τιμές εισροών παραγωγού υποχώρησαν 5% από τον Απρίλιο του περασμένου έτους, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη κάμψη από τον Ιούλιο του 2002 ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση 3,3%. Σε μηνιαία βάση οι τιμές εισροών υποχώρησαν 1% ενώ το Μάρτιο αυξήθηκαν 1,3% με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων να κάνουν λόγο για αύξηση 0,8%

CAPITAL.GR

No comments:

Share |