Saturday, May 9, 2009

Μικρή συρρίκνωση ζημιών για τη Fannie Mae

Μικρή συρρίκνωση ζημιών για τη Fannie Mae

Μικρή συρρίκνωση ζημιών κατέγραψε στο α΄ τρίμηνο η Fannie Mae, ενώ θα χρειαστεί και επιπλέον κεφάλαια από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών για να καλύψει το έλλειμμα στην καθαρή της θέση. Πιο αναλυτικά, η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές 23,2 δισ. δολαρίων ή 4,09 δολαρίων ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο του 2009, από ζημιές 25,2 δισ. δολαρίων ή 4,47 δολαρίων ανά μετοχή στο τέταρτο τρίμηνο του 2008. Η εταιρία σημειώνει ότι τα αποτελέσματά της επιβαρύνθηκαν από πιστωτικές δαπάνες ύψους 20,9 δισ. δολαρίων και απομειώσεις χρεογράφων 5,7 δισ. δολαρίων, καθώς και ζημιές στην εύλογη αξία (fair value) 1,5 δισ. δολαρίων.

«Η επίμονη επιδείνωση στη στεγαστική αγορά, την αγορά ενυπόθηκων δανείων και χρηματοοικονομικών και πιστωτικών αγορών συνεχίζουν να επηρεάζουν αρνητικά τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας», σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Λόγω των ζημιών εμφανίζει έλλειμμα στην καθαρή θέση 18,9 δισ. δολαρίων έως τις 31 Μαρτίου 2009. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στεγαστικής Χρηματοδότησης (FHFA) που ενεργεί ως διαχειριστής της, υπέβαλε αίτηση στο αμερικανικό υπουργείο οικονομικών για κεφάλαια 19,0 δισ. δολ έως τις 30 Ιουνίου.

REPORTER.GR

No comments:

Share |