Thursday, April 23, 2009

Porsche: Διαψεύδει τα περί πώλησης μονάδων στην VW

Porsche: Διαψεύδει τα περί πώλησης μονάδων στην VW


ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones) – Η Porsche Automobil Holding SE (PAH3.XE) ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν σχεδιάζει την πώληση δραστηριοτήτων της στην Volkswagen AG (VOW.XE), διαψεύδοντας δημοσιεύματα που είδαν νωρίτερα σήμερα το φως της δημοσιότητας.

"Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τις σχετικές φήμες που έχουν διαρρεύσει την περίοδο αυτή προκειμένου να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους σκοπούς", δήλωσε εκπρόσωπος της Porsche.

Νωρίτερα, δημοσίευμα των "Financial Times" ανέφερε ότι η Volkswagen ενδεχομένως να εξαγοράσει την μονάδα σπορ οχημάτων της Porsche, επικαλούμενο άτομα κοντά στην υπόθεση. Μια τέτοια κίνηση θα ανέτρεπε τις ισορροπίες για την Porsche, η οποία έχει ενισχύσει το μερίδιο της στην Volkswagen και κατέχει από τον περασμένο Ιανουάριο πλειοψηφική συμμετοχή.

Στη σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων, ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Martin Winterkorn πρόκειται να βρεθεί αντιμέτωπος με σειρά ερωτήσεων για τον μελλοντικό ρόλο της Porsche στη VW, μετά και τις ανησυχίες των αναλυτών ότι η Porsche θα μπορούσε να αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα, λόγω των πιέσεων που γνωρίζει από την διόγκωση του χρέους της στα 9 δισ. ευρώ, μετά την ενίσχυση του μεριδίου της στην VW στο 51%.

Η εταιρεία από την πλευρά της έχει επανειλημμένως αρνηθεί ότι αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |