Thursday, April 23, 2009

Fiat: Ζημίες 410 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο

Fiat: Ζημίες 410 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο

Τις πρώτες τριμηνιαίες ζημίες από το 2004 ανακοίνωσε σήμερα η Fiat ενώ επανέλαβε τον στόχο της για την φετινή κερδοφορία. ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία επιδιώκει συνεργασία με την Chrysler εμφάνισε ζημίες 410 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο έναντι κερδών 405 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2008.

Τις πρώτες τριμηνιαίες ζημίες από το 2004 ανακοίνωσε σήμερα η Fiat, ενώ επανέλαβε τον στόχο της για την φετινή κερδοφορία.

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία επιδιώκει συνεργασία με την Chrysler, εμφάνισε ζημίες 410 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο έναντι κερδών 405 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2008. Οι αναλυτές προέβλεπαν μικρότερες ζημίες, ύψους 349 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις της κατέγραψαν πτώση 25% και διαμορφώθηκαν στα 11,27 δισ. ευρώ κατά την εξεταζόμενη περίοδο.

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια αυτοκινήτων της Ιταλίας επιβεβαίωσε, παράλληλα, τις εκτιμήσεις της για κέρδη άνω των 100 εκατ. ευρώ το 2009.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat, Σέρτζιο Μαρκιόνε, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σοβαρή επιβράδυνση στην ιταλική αγορά αυτοκινήτων, έχει τονίσει ότι η εταιρεία του χρειάζεται μια ισχυρή συμμαχία προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική, προβλέποντας κύμα συγχωνεύσεων στη βιομηχανία.

Τον Ιανουάριο, η διοίκηση της ιταλικής εταιρείας ξεκίνησε συζητήσεις με την Chrysler για μια πιθανή συνεργασία, εγείροντας ανησυχίες στους κόλπους των αναλυτών σχετικά με την πορεία της προς την ανάκαμψη.

Ο καθαρός δανεισμός της αυξήθηκε στα τέλη Μαρτίου στα 6,6 δισ. ευρώ από 5,9 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη του 2008.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |