Thursday, April 23, 2009

EBay: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη α΄ τριμήνου

EBay: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη α΄ τριμήνου


Κάμψη 22% εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου της EBay Inc, καθώς η μείωση στις διαδικτυακές πωλήσεις είχε αρνητική επίδραση στα έσοδα, αναγκάζοντας την να αλλάξει στρατηγική, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα εξαιρουμένων εκτάκτων αποτελεσμάτων ήταν καλύτερα από ό,τι περίμενε αρχικά η εταιρεία, ενώ οι προβλέψεις της διοίκησης για το β΄ τρίμηνο είναι ανάλογες των προσδοκιών της αγοράς.

Η καθαρή κερδοφορία της εταιρείας υποχώρησε στα 357,1 εκατ. δολάρια από 459,7 εκατ. δολάρια, ήτοι στα 28 cents ανά μετοχή από 34 cents ανά μετοχή πέρυσι. Εξαιρουμένων εκτάκτων αποτελεσμάτων τα κέρδη υποχώρησαν στα 39 cents ανά μετοχή από 42 cents ανά μετοχή προηγουμένως.

Τα έσοδα υποχώρησαν 8% στα 2,02 δισ. δολάρια. Σημειώνεται πως η κάμψη στον τζίρο που σημειώθηκε στο δ΄ τρίμηνο του 2008 ήταν η πρώτη στην ιστορία της εταιρείας. Οι αναλυτές ανέμεναν αναπροσαρμοσμένα κέρδη 35 cents ανά μετοχή και τζίρο 1,98 δισ. δολαρίων.

Για το δεύτερο τρίμηνο, η διοίκηση της eBay αναμένει κέρδη ανά μετοχή εντός του εύρους των 34 cents με 36 cents και έσοδα 1,85 δισ. δολαρίων με 2,05 δισ. δολαρίων.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |