Monday, April 6, 2009

Ιαπωνία: Ζημιές αναμένουν οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες

Ιαπωνία: Ζημιές αναμένουν οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες

Οι τρεις κυριότερες ιαπωνικές τράπεζες πρόκειται να παρουσιάσουν καθαρές απώλειες στις εργασίες τους για το οικονομικό διάστημα 2008-09, που εκπνέει στις 31 Μαρτίου, για πρώτη φορά την τελευταία εξαετία.

«Οι όμιλοι Mitsubishi UFJ Financial Group, Mizuho Financial Group, Sumitomo Mitsui Financial Group, οι οποίοι αρχικά είχαν ανακοινώσει κέρδη εργασιών, θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις προβλέψεις τους έως τα τέλη του μηνός», τονίζει η εφημερίδα Ασάχι Σιμπούν.

Οι απώλειες αυτές οφείλονται στις περισσότερες απ' όσο προβλεπόταν αμφίβολες πιστωτικές πράξεις και στη μεγάλη πτώση των χαρτοφυλακίων τους στο Χρηματιστήριο.

Οι δε Mizuho και Sumitomo, σύμφωνα με την εφημερίδα Νικέι [.N225] , θα πληρώσουν ακριβά τη συμμετοχή τους στις καταρρέουσες τράπεζες Merill Lynch και Barclays όπως αποκάλυψαν πηγές της Sumitomo Mitsui Financial Group.

«Αποφασίσαμε να υποτιμήσουμε τις απώλειες των μετοχών και να μειώσουμε την αξία ρευστοποίησης των μετοχών αυτών», τόνισε η ίδια πηγή, που εξέφρασε την ελπίδα η τιμή τους να αυξηθεί στο μέλλον.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |