Monday, April 6, 2009

Ενδιαφέρον από 20 αγοραστές για τη Saab

Ενδιαφέρον από 20 αγοραστές για τη Saab

Είκοσι πιθανούς αγοραστές έχει προσελκύσει η αυτοκινητοβιομηχανία Saab, η οποία αναζητά αγοραστή για να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα που την οδηγούν να ζητήσουν βοήθεια από τους πιστωτές της. Η εταιρία δεν ανακοίνωσε τα ονόματα των πιθανών αγοραστών της στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα λίγο πριν την ακροαματική διαδικασία για την διαδικασία αναδιοργάνωσης. Οι πιστωτές της εταιρείας και ο δικηγόρος Guy Lofalk που έχει διορίσει σουηδικό δικαστήριο, συναντήθηκαν σήμερα προκειμένου να συζητήσουν τη διαδικασία αναδιοργάνωσης της εταιρίας που ξεκίνησε στις 20 Φεβρουαρίου.

Η αυτοκινητοβιομηχανία το 2009 και το 2010 θα παράγει λιγότερα αυτοκίνητα από τις 93.000 που είχε κατασκευάσει πέρσι. Το 2011 προβλέπει ότι θα κατασκευάσει 150.000 αυτοκίνητα, ενώ σχεδιάζει να κατασκευάσει τέσσερα νέα μοντέλα κατά τους επόμενους 18 μήνες.

Η Saab ζήτησε να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της έξι εβδομάδες πριν, ύστερα από την ανακοίνωση της General Motors ότι θα διακόψει τους δεσμούς της με τις μονάδες της στο εξωτερικό λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

REPORTER.GR

No comments:

Share |