Monday, April 6, 2009

Λίγο πάνω από τα 51 δολάρια το αργό- Πτώση 2,8%

Λίγο πάνω από τα 51 δολάρια το αργό- Πτώση 2,8%

Ισχυρές απώλειες κατέγραψε για δεύτερη μέρα η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων ύστερα από τη νέα έκθεση που ήρθε σήμερα στη δημοσιότητα και προβλέπει ότι οι ζημιές των δανείων θα ξεπεράσουν αυτές της Μεγάλης Ύφεσης του ΄29. Η τιμή συμβολαίου παράδοσης Μαΐου κατέγραψε ζημιές 2,8% ή 1,46 δολαρίων με την τιμή του να κλείνει στα 51,05 δολάρια το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά οι απώλειες είχαν φτάσει ακόμα και το 4,5%. Απώλειες 3,5% κατέγραψε και το αντίστοιχο συμβόλαιο για το πετρέλαιο τύπου μπρεντ στα 51,59 δολάρια το βαρέλι.

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις για τον τραπεζικό κλάδο σύμφωνα με έκθεση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας από την Caylon Securities και συγκεκριμένα από τον αναλυτή της Μike Mayo. Ο Mayo σημειώνει μάλιστα ότι οι ζημιές των δανείων θα ξεπεράσουν τα επίπεδα της Μεγάλης Ύφεσης του ΄29, οδηγώντας σε σημαντικές απώλειες τις μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς.

Επιπλέον, ο Mayo εκφράζει τις αμφιβολίες του για το εάν τελικά τα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο για την στήριξη της παγκόσμιας οικονομίας θα καταφέρουν να επιτύχουν ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα- τουλάχιστον όχι αυτό που αναμένεται. Προβλέπει αύξηση στις ζημιές των δανείων κατά 3,5% μέχρι το τέλος του 2010.

REPORTER.GR

No comments:

Share |