Monday, March 16, 2009

GM: Σταθερός ο ρυθμός των πωλήσεων στις ΗΠΑ το Μάρτιο

GM: Σταθερός ο ρυθμός των πωλήσεων στις ΗΠΑ το Μάρτιο

Dow Jones - Οι πωλήσεις οχημάτων της General Motors Corp. (GM) μέχρι τώρα το Μάρτιο ακολουθούν τις διψήφιες μειώσεις που είχαν καταγραφεί τους δύο προηγούμενους μήνες, δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο πρόεδρος του εταιρείας στο τμήμα της Βόρειας Αμερικής.

Ο κ. Troy Clarke δήλωσε επίσης στο CNBC πως η GM “θα αφήσει ανοιχτές τις πόρτες σε πρόσθετες ευκαιρίες” για να ζητήσει δάνεια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ εάν οι πωλήσεις οχημάτων είναι χαμηλότερες από τα 11 εκατ. που αναφέρει στο λεπτομερές σχέδιο που κατέθεσε στο Κονγκρέσο. Η GM παρουσίασε πτώση στις πωλήσεις στις ΗΠΑ 49% τον Ιανουάριο και 53% το Φεβρουάριο σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του 2008. Το στέλεχος της εταιρείας επανέλαβε τον ισχυρισμό της GM πως το δεύτερο εξάμηνο του 2009 θα υπάρξει ενδεχομένως άνοδος των πωλήσεων. Εάν ο ρυθμός παραμείνει σταθερός η εταιρεία θα πουλήσει μόνο 9,2 εκατ. οχήματα, παραδέχθηκε ο κ. Clarke.

“Είμαστε πεπεισμένοι πως η αγορά θα συνέλθει στη διάρκεια του έτους. Ελπίζουμε πως θα γίνει το συντομότερο,” πρόσθεσε. Ο κ. Clarke σημείωσε πως η αποκάλυψη που έγινε στις 5 Μαρτίου, σύμφωνα με την οποία ελεγκτές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η εταιρεία θα χρειαστεί να καταθέσει αίτηση προστασίας για ενδεχόμενη πτώχευση, “μείωσε σημαντικά την κίνηση στις αντιπροσωπείες μας περίπου για μια εβδομάδα”. Ωστόσο, πρόσθεσε, οι ενδιαφερόμενοι έχουν επιστρέψει “και οι πωλήσεις έχουν επίσης αρχίσει να αυξάνονται στο φυσιολογικό ρυθμό της αγοράς.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |