Monday, March 16, 2009

Citigroup: Στα $10,8 εκατ. οι απολαβές του CEO

Citigroup: Στα $10,8 εκατ. οι απολαβές του CEO

Συνολικά 10,8 εκατ. δολ. κέρδισε το περασμένο έτος ο διευθύνων σύμβουλος της Citigroup, Vikram Pandit το 2008 στο πλαίσιο των αμοιβών και της αποζημίωσης του, όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τράπεζας στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) το πακέτο αποδοχών του Pandit περιλαμβάνει 958.333 δολ. σε μισθολογικές αποδοχές, ενώ ο επικεφαλής της αμερικανικής τράπεζας δεν έλαβε μπόνους για το περασμένο έτος.

Επιπλέον, έλαβε 8,2 εκατ. δολ. σε μετοχές και 1,6 εκατ. δολ. σε δικαιώματα καθώς και 16.193 δολ. σε άλλες αποζημιώσεις, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της τράπεζας.

Νωρίτερα σήμερα η Citigroup Inc. ανακοίνωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο πρότεινε τέσσερις νέους υποψηφίους για τις θέσεις των ανεξάρτητων μελών.

Η πρόταση θα τεθεί σε ψηφοφορία στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Citigroup στις 21 Απριλίου.

Πρόκειται για τους Jerry Grundhofer, επίτιμος πρόεδρος και πρώην διευθύνων σύμβουλος της U.S. Bancorp, Michael O΄Neill, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bank of Hawaii, Anthony Santomero, πρώην ανώτερο στέλεχος της McKinsey & Co. που έχει διατελέσει πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Φιλαδέλφειας και ο William Thompson, πρώην διευθύνων σύμβουλος της PIMCO.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |