Tuesday, March 31, 2009

Μπαράζ επιθέσεων τη νύχτα στην Αττική

Μπαράζ επιθέσεων τη νύχτα στην Αττική

Δειτε ακομα:
Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Μπαράζ επιθέσεων με γκαζάκια σε γραφεία πολιτικών


Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 03.25 τα ξημερώματα και στο Παγκράτι, κοντά σε ΙΧ αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από πολυκατοικία στην οδό Στέντορος 4.

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια σημειώθηκε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα σε εννέα περιοχές του Λεκανοπεδίου της Αττικής, με στόχους κυρίως οχήματα και καταστήματα τραπεζών.

Μέσα σε περίπου 15 λεπτά άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στο Χολαργό, την Ηλιούπολη, το Γαλάτσι, το Παλαιό Φάληρο, τη Μεταμόρφωση, το Μεταξουργείο, το Νέο Ηράκλειο, το Κορωπί και τα Σπάτα.

Εν τω μεταξύ ταυτόχρονες εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν χθες το απόγευμα και στη συμπρωτεύουσα με στόχους γραφεία πολιτικών από τις οποίες προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 03.25 τα ξημερώματα και στο Παγκράτι, κοντά σε ΙΧ αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από πολυκατοικία στην οδό Στέντορος 4. Από την έκρηξη καταστράφηκε το αυτοκίνητο, ενώ έσπασαν τζάμια της πολυκατοικίας και γύρω κτιρίων. Τα κίνητρα της επίθεσης ερευνούνται από την Ασφάλεια.

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττιής, από τη 1 π.μ. έως τη 1:15 π.μ., εμπρηστικές επιθέσεις εκδηλώθηκαν σε κατάστημα της Eurobank [EFGr.AT] επί της Λεωφόρου Μεσογείων 252-254 στον Χολαργό, στην Τράπεζα Πειραιώς [BOPr.AT] επί της Μ. Αντύπα 35 στο Ηράκλειο, στην Εθνική Τράπεζα [NBGr.AT] επί της Βασ. Παύλου 34 στα Σπάτα, σε τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα αντιπροσωπείας επί της Τατοΐου και Αναγεννήσεως στη Μεταμόρφωση, σε γραφείο των ΕΛΤΑ επί της Θερμοπυλών 42 στην Ομόνοια, σε τρία οχήματα της ΔΕΗ [DEHr.AT] επί της Αγ. Τριάδας και Αμφιθέας στο Παλαιό Φάληρο, σε ένα Ι.Χ. φορτηγό της εταιρείας Brinks Security επί της Αλτέως 2 στο Γαλάτσι, σε κατάστημα της Eurobank επί της Βασ. Κωνσταντίνου 228 στο Κορωπί, σε διπλωματικό αυτοκίνητο επί της οδού Τσαμαδού και Σπύρου Μήλιου στην Ηλιούπολη, σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα στη συμβολή των οδών Γραβιάς και Θράκης στη Γλυφάδα.

Από τις επιθέσεις προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Ενεργείται προανάκριση.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |