Tuesday, March 31, 2009

Κατέρρευσε μόλις άκουσε ότι καταδικάζεται σε ποινή 6μηνης φυλάκισης

Κατέρρευσε μόλις άκουσε ότι καταδικάζεται σε ποινή 6μηνης φυλάκισης

Ακάλυπτος χρηματιστής

«Η έκδοση ακάλυπτων επιταγών προσέλαβε ανησυχητικές διαστάσεις και αποτελεί οικονομική μάστιγα», τόνισε το δικαστήριο κατά την επιβολή της ποινής


Με ασθενοφόρο έφυγε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ο χρηματιστής Κώστας ΧΆΆΓαβριήλ, ο οποίος κατέρρευσε μόλις άκουσε την ποινή που αποφάσισε να του επιβάλει το δικαστήριο για το αδίκημα της έκδοσης ακάλυπτης επιταγής.
Η υπόθεση ήταν ιδιωτική ποινική και αφορούσε επιταγή ύψους 27.000 λιρών. Η επίδικη επιταγή εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2006, ενώ ο λογαριασμός με τον οποίο η επιταγή ήταν συνδεδεμένη είχε κλείσει τρία χρόνια προηγουμένως.

Μετά από ακρόαση
Η ενοχή του κατηγορούμενου χρηματιστή διαπιστώθηκε μετά από ακροαματική διαδικασία.
Στην υπόθεση ήταν κατηγορούμενη, ως νομικό πρόσωπο, και η εταιρεία «C.N. Hadjigavriel Stockbrokers Ltd».
Με βάση τα γεγονότα που είχε ενώπιόν της η επαρχιακός δικαστής, κ. Αλεξία Λυκούργου, αποφάνθηκε ότι η μόνη αρμόζουσα ποινή για τα αδικήματα που διέπραξε ο κατηγορούμενος ήταν αυτή της άμεσης φυλάκισης. Το δε ύψος της ποινής καθορίστηκε σε έξι μήνες, ενώ στην εταιρεία επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 2.500 ευρώ.
Στην απόφασή της η δικαστής τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η έκδοση ακάλυπτων επιταγών προσέλαβε ανησυχητικές διαστάσεις και αποτελεί οικονομική μάστιγα. Το αδίκημα αυτό υπονομεύει την κοινωνική, εμπορική και οικονομική ζωή του τόπου. Οι δοσοληψίες με τη χρήση επιταγών από μέσο για τη διευκόλυνση των συναλλαγών έχουν μετατραπεί σε εργαλείο οικονομικής εκμετάλλευσης, εξαπάτησης και ταλαιπωρίας των θυμάτων».

Στο νοσοκομείο
Στο άκουσμα της ποινής, ο κατηγορούμενος, που είναι ηλικίας 51 χρόνων και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, σωριάστηκε στο έδαφος. Αστυνομικοί ειδοποίησαν ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στις Πρώτες Βοήθειες του Νοσοκομείου. Εκεί έτυχε της απαραίτητης περίθαλψης και εν συνεχεία οδηγήθηκε στις Κεντρικές Φυλακές για να εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε.


ΠΟΛΙΤΗΣ - 31/03/2009, Σελίδα: 50

No comments:

Share |