Friday, February 13, 2009

Nestle: "Άδικο" το πρόστιμο της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Nestle: "Άδικο" το πρόστιμο της Επιτροπής Ανταγωνισμού

ΑΘΗΝΑ (AFP) - Ο ελβετικός όμιλος διατροφής Nestle δεσμεύτηκε να "προσβάλλει" το πρόστιμο συνολικού ύψους άνω των 29 εκατ. ευρώ που του επιβλήθηκε από τις ελληνικές αρχές λόγω παραβίασης των κανόνων της αγοράς και χαρακτήρισε την απόφαση "άδικη" και "αβάσιμη".

"Θεωρούμε την απόφαση άδικη και απορρίπτουμε τις κατηγορίες", αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Nestle Hellas.

"Σεβόμαστε πλήρως τους εθνικούς και διεθνείς κανόνες δικαίου και ενεργούμε πάντα έχοντας ως γνώμονα το συμφέρον των καταναλωτών μας".

"Η Nestle Hellas θα λάβει αμέσως νομικά μέτρα για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της και να απαλαγεί από τις εν λόγω αβάσιμες κατηγορίες", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε χτες την επιβολή προστίμου ύψους 29,95 εκατ. ευρώ στη Nestle Hellas με την κατηγορία της κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης στην αγορά στιγμιαίου καφέ.

Πιο συγκεκριμένα, κατήγγειλε την εταιρεία ότι προέβη σε ενέργειες που είχαν ως σκοπό να πλήξουν τις συμφωνίες άλλων προμηθευτών στιγμιαίου καφέ με super market, εστιατόρια και διανομείς.

Το πρόστιμο είναι από τα υψηλότερα που έχουν ποτέ επιβληθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Στην ανακοίνωση της η Νestle επισημαίνει τέλος ότι διατηρεί παρουσία στην Ελλάδα για πάνω από έναν αιώνα και έχει τέσσερα εργοστάσια στη χώρα με πάνω από 1.000 υπαλλήλους.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |