Friday, February 13, 2009

Λονδίνο: Συνελήφθη χρηματιστής για απάτη 45 εκατ. €

Λονδίνο: Συνελήφθη χρηματιστής για απάτη 45 εκατ. €

Συνελήφθη χθες το βράδυ στο Σίτι από την αστυνομία χρηματιστής για ξέπλυμα χρήματος, στο πλαίσιο έρευνας για επενδυτιή απάτη 45 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

Ο άνδρας, ηλικίας 60 ετών, συνελήφθη την Πέμπτη στο σπίτι του στο Έσσεξ, από αστυνομικούς που ερευνούσαν την υπόθεση της GFX Capital Markets Ltd., μίας χρηματιστηριακής εταιρείας, η οποία ανέστειλε πρόσφατα τις δραστηριότητές της.

Ο χρηματιστής είναι ύποπτος για «ξέπλυμα χρήματος» και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σίτι, ο οποίος αρνήθηκε να αποκαλύψει το εύρος της απάτης, περιοριζόμενος να πει ότι είναι «σημαντική».

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Times, η οποία δεν κατονομάζει τις πηγές της, πρόκειται για απάτη τύπου «πυραμίδας» ύψους 40 εκατομμυρίων λιρών (45 εκατομμυρίων ευρώ), τη μεγαλύτερη στη Μεγάλη Βρετανία από την αρχή της τρέχουσας οικονομικής κρίσης.

Η αστυνομία του Σίτι, η οποία δρα αποκλειστικά στην χρηματοοικονομική καρδιά του Λονδίνου και ειδικεύεται στη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος, κάλεσε τους πελάτες-επενδυτές της GFX να επικοινωνήσουν μαζί της.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |