Friday, February 13, 2009

Αλυσίδα καταστημάτων από τη Microsoft

Αλυσίδα καταστημάτων από τη Microsoft

Απάντηση στην Apple ετοιμάζεται να δώσει η Microsoft με την πρόσληψη του Ντέιβιντ Πόρτερ, πρώην κορυφαίου στελέχους της Wal-Mart ο οποίος θα αναλάβει την οργάνωση δικτύου καταστημάτων με την επωνυμία Microsoft.

Με αυτή της την κίνηση, η Microsoft ακολουθεί το παράδειγμα της ανταγωνίστριας Apple που κατέγραψε αύξηση του κύκλου εργασιών την τελευταία δεκαετία, παρά τις προειδοποιήσεις των αναλυτών ότι η δραστηριοποίησή της στο λιανικό τομέα εμπεριέχει υψηλό ρίσκο.

Μολονότι το άνοιγμα προς τη λιανική συνήθως συνοδεύεται από μεγάλους κινδύνους λόγω της περιορισμένης εμπειρίας των κατασκευαστριών εταιρειών στις λιανικές πωλήσεις, η απόφαση της Microsoft να στρατολογήσει έναν βετεράνο ειδικό της λιανικής ελαχιστοποιεί τους εν λόγω κινδύνους, υποστηρίζει ο Βαν Μπέικερ, αναλυτής της Gartner Efforts.

Τόσο ο αριθμός των καταστημάτων που θα ανοίξουν όσο και η γκάμα των προϊόντων που θα διαθέτουν δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας.

Σκοπός της διοίκησης είναι να «προσφέρει καλύτερους Η/Υ και αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους καταναλωτές μέσω της ανάπτυξης και λειτουργίας δικτύου καταστημάτων με την επωνυμία της Microsoft», αναφέρουν οι Financial Times.

ΝΑFTEMPORIKI

No comments:

Share |