Wednesday, February 4, 2009

ΗΠΑ: Δημοπρασία ομολόγων ρεκόρ την ερχόμενη εβδομάδα

ΗΠΑ: Δημοπρασία ομολόγων ρεκόρ την ερχόμενη εβδομάδα

Σε δημοπρασία-ρεκόρ ετοιμάζεται να προβεί το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών την ερχόμενη εβδομάδα, με στόχο την αναχρηματοδότηση τίτλων αξίας 36,3 δισ. δολαρίων που πλησιάζουν στη λήξη τους και την άντληση νέων κεφαλαίων 30,7 δισ. δολαρίων. Το αμερικανικό δημόσιο θα εκδώσει 3ετείς ομολογίες συνολικής αξίας 32 δισ. δολαρίων, 10ετείς ομολογίες αξίας 21 δισ. δολαρίων και 30ετείς ομολογίες ύψους 14 δισ. δολαρίων. Το Υπουργείο θα πραγματοποιεί μηνιαίες εκδόσεις 7ετών ομολόγων αρχής γενομένης το Φεβρουάριο, επαναφέροντας έναν «θεσμό» που καταργήθηκε πριν από 16 χρόνια.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη, ότι σε κάθε τρίμηνη δημοπρασία θα εκδίδεται καινούργιο 30ετές ομόλογο. Αυτό σημαίνει αύξηση του αριθμού δημοπρασιών των 30ετών ομολόγων από τέσσερις σε οκτώ ετησίως που ήταν μέχρι σήμερα.

Οι υπόλοιπες ανάγκες αναχρηματοδότησης της κυβέρνησης ύψους 493 δισ. δολαρίων θα καλυφθούν με την εβδομαδιαία έκδοση γραμματίων αμερικανικού δομοσίου διάρκειας 2 και 5 ετών, καθώς και άλλων τίτλων. Το υπουργείο δήλωσε ότι δεν έχει κάνει αλλαγές στο 5ετές ομόλογο που συνδέεται με τον πληθωρισμό.

REPORTER.GR

No comments:

Share |