Wednesday, February 4, 2009

Απώλειες 1,1% για το αργό- Σε υψηλά 18 μηνών τα αποθέματα

Απώλειες 1,1% για το αργό- Σε υψηλά 18 μηνών τα αποθέματα

Πτωτικά κινήθηκε σήμερα το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, εξαιτίας της νέας ανόδου σε υψηλά 18 μηνών των αποθεμάτων. Στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης το αργό σημείωνε κέρδη, εξαιτίας της ανακοίνωσης για ελαφρά ανοδο της κατανάλωσης των προϊόντων, έδωσαν την απαιτούμενη ώθηση ώστε να κλείσει με κέρδη. Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια Μαρτίου του αργού διαμορφώθηκαν στα 40,32 δολάρια το βαρέλι, κατά 1,1% χαμηλότερα. Το αντίστοιχο συμβόλαιο για το πετρέλαιο τύπου μπρεντ υποχώρησε οριακά κατά 5 cents στα 44,03 δολάρια το βαρέλι.

Η ζήτηση σε καύσιμα τις τέσσερις προηγούμενες εβδομάδες διαμορφώθηκε κατά 0,6% υψηλότερα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας. Επιπλέον, τις τέσσερις εβδομάδες που προηγήθηκαν της τελευταίας μέτρησης η ζήτηση βρισκόταν κατά 2,8% χαμηλότερα σε σχέση με την ίδια περσινή περίοδο. Την ίδια ώρα η κατανάλωση ήταν κατά 4% χαμηλότερα.

Νέα ανοδο σημείωσαν τα αποθέματα αργού, αφού την εβδομάδα που τελείωσε στις 30 Ιανουαρίου σημείωσαν αύξηση 7,2 εκατ. βαρέλια, για να διαμορφωθούν εκ νέου στα 346,1 εκατ. βαρέλια. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για πολύ μικρότερη άνοδο της τάξεως των 2,9 εκατ. βαρελιών.

Ανοδο 300 χιλ. βαρελιών είχαν και τα αποθέματα βενζίνης της ίδια εβδομάδα και διαμορφώθηκαν στο 1,4 εκατ. βαρέλια. Τα διυλισμένα αποθέματα από την άλλη σημείωσαν κάμψη 1,4 εκατ. βαρελιών. Η δυναμικότητα των διυλιστηρίων διαμορφώθηκε στο 83,5%.

REPORTER.GR

No comments:

Share |