Wednesday, January 14, 2009

Η ΕΚ ενέκρινε το έγγραφο ΔΠ από κ. Κώστα Μιχαηλίδη προς εταιρεία Κώστα Μιχαηλίδη

Η ΕΚ ενέκρινε το έγγραφο ΔΠ από κ. Κώστα Μιχαηλίδη προς εταιρεία Κώστα Μιχαηλίδη

Έγκριση Εγγράφου Δημόσιας Πρότασης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την απόκτηση του κατ’ ελάχιστο 90% συν μία μετοχή μέχρι και του 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Εργοληπτικές Επιχειρήσεις Κώστας Μιχαηλίδης Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ από τον κ. Κώστα Μιχαηλίδη. Ο κ Κώστας Μιχαηλίδης (ο «Προτείνοντας»), σε συνέχεια της ανακοίνωσης ημερομηνίας 28 Νοεμβρίου, 2008 αναφορικά με την υποβολή Δημόσιας Πρότασης (η «Δημόσια Πρόταση») για την απόκτηση του κατ’ ελάχιστο 90% συν μία μετοχή μέχρι και του 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Εργοληπτικές Επιχειρήσεις Κώστας Μιχαηλίδης Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ (η «Σκοπευόμενη»), ανακοινώνει ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το περιεχόμενο του Εγγράφου Δημόσιας Πρότασης και παραχώρησε άδεια δημοσίευσής του στις 13 Ιανουαρίου, 2009. Κατά την ημερομηνία της παρούσας ανακοίνωσης, ο Προτείνοντας κατέχει το 70,77% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Σκοπευόμενης.

Επίσης, κατά την ημερομηνία της παρούσας ανακοίνωσης, τα πρόσωπα τα οποία, βάσει του περί Δημοσίων Προτάσεων Νόμου του 2007 (ο «Νόμος»), θεωρούνται ότι ενεργούν σε συνεννόηση με τον Προτείνοντα, κατέχουν το 0,29% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Σκοπευόμενης. Η Δημόσια Πρόταση θα θεωρηθεί επιτυχής μόνο εάν ο Προτείνοντας λάβει αποδοχές για τέτοιο αριθμό μετοχών ο οποίος προστιθέμενος στις μετοχές που ήδη κατέχει θα του δίνουν κατ’ ελάχιστο 90% συν μία μετοχή του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Σκοπευόμενης (δηλαδή τουλάχιστον 5.433.885 μετοχές). Ως εκ τούτου, εφόσον επιτευχθεί ο πιο πάνω όρος, ο Προτείνοντας δεσμεύεται να αποκτήσει όλες τις μετοχές της Δημόσιας Πρότασης που θα του προσφερθούν οι οποίες αντιπροσωπεύουν μέχρι και ποσοστό 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Σκοπευόμενης.

Σε περίπτωση που ο Προτείνοντας προβεί, κατά την περίοδο της Δημόσιας Πρότασης, σε απόκτηση μετοχών της Σκοπευόμενης, είτε μέσω του Χ.Α.Κ. είτε μέσω συμφωνίας, τότε η προϋπόθεση για απόκτηση κατ’ ελάχιστο 90% συν μία μετοχή δε θα ισχύει και ο Προτείνοντας θα αποκτήσει όλες τις μετοχές που θα του προσφερθούν μέσω της Δημόσιας Πρότασης. Σύμφωνα με το Έγγραφο Δημόσιας Πρότασης, η Προτείνουσα προσφέρει €0,60 σε μετρητά για κάθε μία μετοχή της Σκοπευόμενης ονομαστικής αξίας προ της μετατροπής σε Ευρώ £0,20 η κάθε μια. Η ημερομηνία έναρξης της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης είναι η 15η Ιανουαρίου, 2009 και η ημερομηνία λήξης της η 16η Φεβρουαρίου, 2009 στις 1:30 μ.μ. Το Έγγραφο Δημόσιας Πρότασης περιέχει λεπτομέρειες αναφορικά με τη διαδικασία αποδοχής, καθώς και άλλες σημαντικές πληροφορίες σε σχέση με τη Δημόσια Πρόταση.

Μετά από σχετική έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Έγγραφο Δημόσιας Πρότασης θα αποσταλεί ταχυδρομικώς στις 15 Ιανουαρίου, 2009 μόνο στους μετόχους που κατέχουν πέραν των 5.000 μετοχών της Σκοπευόμενης οι οποίοι ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο της κατά την 13η Ιανουαρίου, 2009, ενώ το Έντυπο Αποδοχής και Μεταβίβασης καθώς και το Έντυπο Ανάκλησης θα αποσταλούν ταχυδρομικώς κατά την ίδια ημερομηνία σε όλους τους μετόχους της Υπό Εξαγορά Εταιρείας οι οποίοι ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο της κατά την 13η Ιανουαρίου, 2009. Η Marfin CLR (Financial Services) Ltd ενεργεί ως σύμβουλος του Προτείνοντα στα πλαίσια και για τους σκοπούς της διαδικασίας της Δημόσιας Πρότασης. Το Έγγραφο Δημόσιας Πρότασης, το Έντυπο Αποδοχής και Μεταβίβασης, καθώς και το Έντυπο Ανάκλησης θα είναι διαθέσιμα χωρίς οποιαδήποτε επιβάρυνση, στα γραφεία του Συμβούλου της Δημόσιας Πρότασης, Marfin CLR (Financial Services) Ltd (Marfin CLR House, Λεωφόρος Βύρωνος 26, 1066 Λευκωσία), καθ’ όλη την περίοδο αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, κατά τις συνήθεις εργάσιμες ημέρες από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 1:30 μ.μ.. Τα πιο πάνω έγγραφα θα είναι, επίσης, διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (www.cse.com.cy) από τις 15 Ιανουαρίου, 2009. Η ανακοίνωση αυτή γίνεται σύμφωνα με τα άρθρα 7 και 22 του περί Δημοσίων Προτάσεων Εξαγοράς Νόμο του 2007 (Ν41(Ι)/2007).

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |