Wednesday, January 14, 2009

Πτώση 1,3% για το αργό μετά την αύξηση των αποθεμάτων

Πτώση 1,3% για το αργό μετά την αύξηση των αποθεμάτων


Νέα πτώση κατέγραψε το αργό, αφού στις αρνητικές προσδοκίες για την πορεία της ζήτησης που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, ήρθε σήμερα να προστεθεί αύξηση των αποθεμάτων του, τα οποία μάλιστα βρέθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 16 μηνών.Συγκεκριμένα, τα αποθέματα πετρελαίου της εβδομάδας που έληξε στις 9/1 αυξήθηκαν κατά 1,14 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η Επιτροπή Ενέργειας των ΗΠΑ, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ανοδο 1,8 εκατ. βαρελιών. Τα διυλισμένα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 6,4 εκατ. βαρέλια, διαψεύδοντας του αναλυτές που ανέμεναν αύξηση 1,7 εκατ. βαρέλια. Την ίδια ώρα, η ζήτηση των καυσίμων έχει υποχωρήσει κατά 6%, σε επίπεδα που θεωρούνται τα χαμηλότερα από τον Φεβρουάριο του 2004.

Τα συμβόλαια Φεβρουαρίου του αργού υποχώρησαν κατά 1,3% στα 37,28 δολάρια το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά η τιμή του αργού έφτασε ακόμα και τα 35,52 δολάρια το βαρέλι. Η εν λόγω τιμή βρίσκεται κατά 60% χαμηλότερα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Σημειώνεται ότι οι επενδυτές αναμένουν ανάκαμψη των τιμών του αργού εν ευθέτω χρόνω, αφού τα συμβόλαια πετρελαίου παράδοσης του Φεβρουαρίου του 2010 διαπραγματεύονται κατά 56% υψηλότερα σε σχέση με εκείνα της αμεσης παράδοσης.

Η τιμή του συμβολαίου Φεβρουαρίου του πετρελαίου τύπου brent σημείωσε ανοδο 0,7%, κλείνοντας στα 45,14 δολάρια το βαρέλι.

REPORTER.GR

No comments:

Share |