Wednesday, January 14, 2009

Ζημιές 350 δισ. δολαρίων στη ''βιομηχανία'' των hedge funds το 2008

Ζημιές 350 δισ. δολαρίων στη ''βιομηχανία'' των hedge funds το 2008

Στα 350 δισ. δολάρια έφτασαν οι ζημιές των hedge funds το 2008 παγκοσμίως, σημειώνοντας ρεκόρ απωλειών, εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης από την εποχή του «κραχ του 1929», που οδηγεί τους επενδυτές να αποσύρουν τα χρήματα τους από τοποθετήσεις κινδύνου.Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την εταιρεία Eurekahedge, περίπου το 90% των επενδυμένων κεφαλαίων «χάθηκαν» το τρίμηνο που έληξε τον Νοέμβριο. Πρωταγωνιστές της πτώσης αναδείχθηκαν τα κεφάλαια που είχαν επενδυθεί στη Βόρειο Αμερική, τα οποία υποχώρησαν κατά 183 δισ. δολάρια για όλη την χρονιά του 2008.

Η Eurekahedge αναφέρθηκε και στη «βιομηχανία» των hedge-fund, η οποία «έχασε» το ένα πέμπτο των αποτιμήσεων της, υποχωρώντας στα 1,5 τρισ. δολάρια, από 1,9 τρισ. δολάρια, εξαιτίας, κυρίως, της κατάστασης «πανικού» που βρέθηκαν οι επενδυτές στις υψηλές διακυμάνσεις του κλάδου.

Την αρνητική εικόνα του κλάδου «διασκέδασε» ο Δεκέμβριος, κατά τον οποίο οι εταιρείες hedge-fund ενισχύθηκαν κατά 1%, σημειώνοντας την πρώτη ανοδο μετά από επτά συνεχόμενους μήνες.

REPORTER.GR

No comments:

Share |