Wednesday, January 14, 2009

Γερμανία: «Πράσινο» στο ιστορικό σχέδιο για την οικονομική ανάκαμψη

Γερμανία: «Πράσινο» στο ιστορικό σχέδιο για την οικονομική ανάκαμψη

Τα κόμματα της γερμανικής συγκυβέρνησης, CDU (Χριστιανοδημοκράτες) και SPD (Σοσιαλδημοκράτες), ενέκριναν επισήμως το ιστορικό σχέδιο για την οικονομική ανάκαμψη, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της σοσιαλδημοκρατικής κοινοβουλευτικής ομάδας Πέτερ Στρουκ, με το συνολικό ύψος του ποσού των επενδύσεων να ανέρχεται στα 50 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία.

Το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης, το σημαντικότερο από τον πόλεμο, θα περιλαμβάνει «ένα σημαντικό σύμφωνο για την οικονομία» ύψους 17-18 δισ. ευρώ, στο οποίο θα συμμετέχουν το Ομοσπονδιακό κράτος, τα τοπικά κρατίδια κι οι κοινότητες, τόνισε ο Στρουκ.

Οι επενδύσεις θα εστιάσουν στην ανάπτυξη των υποδομών στις τοπικές κοινότητες, ενώ σημαντικό μέρος του σχεδίου θα καταλάβουν τα προγράμματα για τη διευκόλυνση εποχιακών εργασιών.

Την ίδια στιγμή, η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, επέκρινε την οικονομική βοήθεια που παρέχεται προς την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς μειώνεται η ανταγωνιστικότητα με τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ζήτημα της οικονομικής στήριξης προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά ακόμα δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |