Friday, January 30, 2009

Μπαράζ απολύσεων σε όλο τον κόσμο

Μπαράζ απολύσεων σε όλο τον κόσμο

Νέες απολύσεις ανακοινώθηκαν σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς η διεθνής οικονομική κρίση αναγκάζει ολοένα περισσότερες επιχειρήσεις να εφαρμόζουν προγράμματα περικοπής δαπανών.

Σήμερα, ο ιαπωνικός όμιλος NEC αποκάλυψε σχέδια για περικοπή 20.000 θέσεων εργασίας ανά τον κόσμο. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως οι απολύσεις αφορούν και σε υπαλλήλους μερικής απασχόλησης, ωστόσο αρνήθηκε να αποκαλύψει το χρονοδιάγραμμα των περικοπών. Στις 31 Δεκεμβρίου, η NEC απασχολούσε 150.236 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης.

Η εταιρεία προέβλεψε σήμερα πως θα εμφανίσει ζημίες ύψους 290 δισ. γιεν [JPY=X] (3,2 δισ. δολ.) στο 12μηνο μέχρι τις 31 Μαρτίου, έναντι κερδών 15 δισ. γιεν που προέβλεπε τον Οκτώβριο.

Την περικοπή 900 θέσεων εργασίας το 2009 ανακοίνωσε και ο γαλλο-βελγικός τραπεζικός όμιλος Dexia, παρά τη βοήθεια που έλαβε στα τέλη Σεπτεμβρίου από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου.

Επίσης, ο ιαπωνικός όμιλος Hitachi ανακοίνωσε πως καταργεί 7.000 θέσεις εργασίας στον τομέα των ηλεκτρονικών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ενώ προέβλεψε πως θα εμφανίσει ετήσιες ζημίες ύψους 700 δισ. γιεν (5,8 δισ. ευρώ).

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |