Friday, January 30, 2009

Στήριξη $60 δισ. στα φοιτητικά δάνεια φέρεται να δίνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ

Στήριξη $60 δισ. στα φοιτητικά δάνεια φέρεται να δίνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ



Ποσό έως 60 δισ. δολάρια φέρεται να έχει συμφωνήσει να διοχετεύσει στην αγορά φοιτητικών δανείων το αμερικανικό υπουργείο Οικονομίας, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg. Παράλληλα, με το σχέδιο αυτό, η αμερικανική κυβέρνηση στοχεύει στο να μειωθούν τα μη ρευστοποιήσιμα πάγια που επιβαρύνουν τους ισολογισμούς των τραπεζών.

Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει κρατικούς πόρους για να προωθήσει την κοινή αντίστοιχη προσπάθεια των Citigroup Inc. και Morgan Stanley. Η κυβερνητική πρωτοβουλία θα έχει ως αντικείμενο την απόκτηση υφιστάμενων και νέων φοιτητικών δανείων από τις τράπεζες, και θα εκδίδει εμπορικά ομόλογα διασφαλισμένα με πάγια για να χρηματοδοτήσει τις δράσεις της.

Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, το πρόγραμμα δεν σχετίζεται με το TARP και δεν χρήζει της έγκρισης του Κογκρέσου. Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες. Εάν το σχέδιο αποτύχει να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια για την αγορά εμπορικών ομολόγων, μέσα σε 90 ημέρες θα μπορεί να απευθυνθεί για βοήθεια στην κυβέρνηση.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |