Wednesday, December 3, 2008

Telecom Italia: Περικοπή επιπλέον 4.000 θέσεων εργασίας

Telecom Italia: Περικοπή επιπλέον 4.000 θέσεων εργασίας



Την περικοπή επιπλέον 4.000 θέσεων εργασίας στην Ιταλία προανήγγειλε σήμερα ο ιταλικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος Telecom Italia στο πλαίσιο του νέου επιχειρησιακού πλάνου για την περίοδο 2009-11.

Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την αύξηση των εσόδων, για πέμπτη φορά σε διάστημα τριών ετών, επικαλούμενη την επιδείνωση της οικονομίας.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις της Telecom Italia το 2009 αναμένεται να διαμορφωθούν στα ίδια επίπεδα με το 2008, έναντι ανόδου 1% με 2% που είχε προβλέψει η εταιρεία τον περασμένο Μάρτιο. Η εταιρεία επανέλαβε σήμερα τη δέσμευσή της να μειώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις και αποκάλυψε πως σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην εγχώρια αγορά της και στη Βραζιλία.

«Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά και στην πραγματική οικονομία σημαίνουν πως είναι απαραίτητο να εμμείνουμε στην προτεραιότητά μας για μείωση του χρέους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Telecom Italia, Φράνκο Μπερνάμπε, ο οποίος δέχεται έντονες πιέσεις να εφαρμόσει μια στρατηγική για την ανάκαμψη της εταιρείας.

Σύμφωνα με την Telecom Italia, οι 4.000 απολύσεις, που ανακοινώθηκαν σήμερα, έχουν ως στόχο τη μείωση των δαπανών. Σημειώνεται ότι στις 19 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία και τα εργατικά συνδικάτα συμφώνησαν σε σχέδιο περικοπών 5.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2010, κυρίως με τη μορφή πρόωρης συνταξιοδότησης.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |