Wednesday, December 3, 2008

Κατάρ: Ο ΟΠΕΚ θα μειώσει την παραγωγή στις 17/12

Κατάρ: Ο ΟΠΕΚ θα μειώσει την παραγωγή στις 17/12



Ο ΟΠΕΚ θα μειώσει την παραγωγή του στη συνάντηση της 17ης Δεκεμβρίου στην Αλγερία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Πετρελαίου του Κατάρ, Αμπντουλάχ αλ-Ατίγια, στο περιθώριο συνεδρίου στο Ντουμπάι.

«Σίγουρα, θα αποφασίσουμε μια μείωση στο Οράν», ανέφερε ο αλ-Ατίγια, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το μέγεθος της μείωσης. «Αυτό θα το συζητήσουμε εκεί», σημείωσε.

Χθες, η τιμή του αμερικανικού αργού διαμορφώθηκε κάτω από τα 47 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο κλεισίματος από τον Μάιο του 2005 και τουλάχιστον 100 δολάρια κάτω από τα ιστορικά ρεκόρ του Ιουλίου.

Ο αντίκτυπος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στη ζήτηση πετρελαίου και η απόφαση του ΟΠΕΚ να μην αναλάβει δράση το περασμένο σαββατοκύριακο στο Κάιρο οδήγησαν τις τιμές πετρελαίου σε μεγάλη πτώση αυτή την εβδομάδα.

Παρά το γεγονός πάντως, ότι τα μέλη του καρτέλ δεν προχώρησαν σε μείωση της παραγωγής στην τελευταία, ανεπίσημη, συνάντησή τους, συζήτησαν την ανάγκη μιας μείωσης της τάξεως των 1-1,5 εκατ. βαρελιών την ημέρα στη σύνοδο της Αλγερίας.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |