Wednesday, December 3, 2008

Μικρή πτώση για το αργό -Κάτω από τα 47 δολ.

Μικρή πτώση για το αργό -Κάτω από τα 47 δολ.

Πτωτικά τελικά διαμορφώθηκε η τιμή του αργού, παρόλο που μετά την ανακοίνωση των αποθεμάτων του αργού αντέδρασε θετικά. Σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας στην ανάκαμψη του αργού στάθηκε η ανοδος του δολαρίου έναντι του ευρώ, το οποίο δέχτηκε πιέσεις από τις εκτιμήσεις για μείωση των επιτοκίων αύριο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.Τα αποθέματα αργού την εβδομάδα που έληξε στις 28 Νοεμβρίου μειώθηκαν κατά 456.000 βαρέλια, σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ανοδο 1 εκατ. βαρελιών. Τα διυλισμένα, αποθέματα, σημείωσαν πτώση κατά 1,7 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια. Η δυναμικότητα των διυλιστηρίων μειώθηκε κατά 1,8%, στο 84,3%.

Τα συμβόλαια Ιανουαρίου του αργού έκλεισαν στα 46,79 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες 0,4%. Ητιμή του Μπρεντ παράδοσης Ιανουαρίου υποχώρησε 10 cents στα 45,34 δολάρια το βαρέλι.

Περεταίρω πτώση του αργού ανέκοψαν οι δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας του Καταρ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι στην επόμενη σύνοδο του ΟΠΕΚ, ο οργανισμός θα προχωρήσει σίγουρα σε μείωση της παραγωγής. Επιπλέον, δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ επιθυμεί την τιμή του αργού στα 70 με 80 δολάρια το βαρέλι.

REPORTER.GR

No comments:

Share |