Wednesday, December 3, 2008

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς σε πρόσφυγες

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς σε πρόσφυγες


Την παραχώρηση έκτακτου χριστουγεννιάτικου δώρου σε πρόσφυγες και δυσπραγούντες που κατοικούν στις ελεύθερες περιοχές και βοηθούνται από το κράτος, όπως επίσης και στους εγκλωβισμένους, αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου ανέφερε πως για τους εκτοπισθέντες και δυσπραγούντες που κατοικούν στις ελεύθερες περιοχές και βοηθούνται από το κράτος το ποσό το οποίο θα παραχωρηθεί ως χριστουγεννιάτικο δώρο θα είναι ίσο με το μηνιαίο επίδομα για τις βασικές ανάγκες του μηνός Δεκεμβρίου.

Για τους δε εγκλωβισμένους το δώρο το οποίο θα παραχωρηθεί θα αφορά ποσό ίσο με το επίδομα εγκλωβισμένου του μηνός Δεκεμβρίου.

Όπως σημείωσε ο κ. Στεφάνου, στην περίπτωση των συνταξιούχων εγκλωβισμένων, οι οποίοι θα πάρουν 13η σύνταξη από την Υπηρεσία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το χριστουγεννιάτικο δώρο, το οποίο θα τους παραχωρηθεί «θα είναι μειωμένο κατά το ποσό της 13ης σύνταξης».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Στεφάνου, «έκτακτο χριστουγεννιάτικο δώρο θα πάρουν και τα παιδιά των εγκλωβισμένων, τα οποία διαμένουν στις κατεχόμενες περιοχές και τα οποία φοιτούν στο νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου».

Το ποσό το οποίο θα πάρουν τα παιδιά των εγκλωβισμένων θα είναι ίσο με το επίδομα Δεκεμβρίου 2008.

Κάτοικοι ορεινών περιοχών

Επιπρόσθετα, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα οικονομική βοήθεια σε κατοίκους ορεινών περιοχών με υψόμετρο 600 μέτρων και πάνω.

Όπως δήλωσε ο κ. Στεφάνου, πρόκειται για την οικονομική βοήθεια η οποία παραχωρείται σε κατοίκους ορεινών περιοχών από το 2004 και η οποία, όπως είπε, «συνεχίζεται και φέτος».

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |