Wednesday, December 24, 2008

Sanlu: Πτώχευση μετά το σκάνδαλο με το γάλα

Sanlu: Πτώχευση μετά το σκάνδαλο με το γάλα

Πτώχευση κήρυξε η κινεζική εταιρία γαλακτοκομικών Sanlu, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του διατροφικού σκανδάλου με τα επιμολυσμένα με μελαμίνη γαλακτοκομικά προϊόντα, σύμφωνα με ανακοίνωση της θυγατρικής της Fronterra. Ειδικότερα, δικαστήριο στην πόλη Σιγιαζουάνγκ της βόρειας Κίνας εξέδωσε εντολή για πτώχευση εις βάρος της Sanlu ως «απάντηση στο αίτημα πιστωτή». Η Fonterra, η οποία έχει το 43% της Sanlu, ανακοίνωσε ότι η κινεζική εταιρία θα τεθεί υπό δικαστική διαχείριση.

«Γνωρίζαμε ότι η Sanlu βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση και αντιμετώπιζε τεράστια χρέη, εξαιτίας της κρίσης με την μελαμίνη» αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Fonterra, Αντριου Φεριέ σε σχετική δήλωσή της στην ιστοσελίδα της εταιρίας.

Το επιμολυσμένο γάλα ευθύνεται για τουλάχιστον έξι θανάτους βρεφών στην Κίνα πριν από λίγους μήνες, ενώ θεωρείται ότι άλλα 294.000 έχουν νοσηλευτεί για αυτό το λόγο, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Υγείας. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι η Sanlu γνώριζε την ύπαρξη μελαμίνης στο γάλα από τον Μάρτιο, αλλά διέταξε την ανάκληση των προϊόντων της σε εθνικό επίπεδο.

REPORTER.GR

No comments:

Share |