Wednesday, December 24, 2008

Σε ρεκόρ ο αριθμός των συμφωνιών που ματαιώθηκαν το 2008

Σε ρεκόρ ο αριθμός των συμφωνιών που ματαιώθηκαν το 2008


Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα ανήλθε φέτος ο αριθμός των συμφωνιών που ματαιώθηκαν, συντελώντας στη δραματική μείωση των προμηθειών για τις επενδυτικές τράπεζες.

Η συνολική αξία των ανά τον κόσμο εξαγορών και συγχωνεύσεων έχει ανέλθει από τις αρχές του έτους στα 3.280 δισ. δολάρια, μειωμένη κατά 29% εν συγκρίσει με τα επίπεδα του 2007, καθώς οι δυσκολίες χρηματοδότησης, οι χρηματιστηριακές διακυμάνσεις και η τάση αποφυγής ρίσκου συνέβαλαν στη ματαίωση συμφωνιών.

Οι εταιρείες «εγκατέλειψαν» τις προσπάθειες σε 1.309 συνολικά συμφωνίες, αξίας 911 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της Dealogic. Η προσφορά της ΒΗΡ Billiton (ύψους 147 δισ. δολαρίων) για την εταιρεία εξόρυξης μεταλλευμάτων Rio Tinto αποτελεί τη μεγαλύτερη συμφωνία που ακυρώθηκε.

Η JP Morgan κατέχει τα «σκήπτρα» ως ανάδοχος σε εξαγορές και συγχωνεύσεις, αναλαμβάνοντας φέτος 348 συμφωνίες, αξίας 814,5 δισ. δολαρίων. Τέλος, η δραστηριότητα των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων υποχώρησε φέτος σε χαμηλά πενταετίας, στα 188,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Thomson Reuters.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |