Wednesday, December 24, 2008

Θύμα του Μάντοφ η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου

Θύμα του Μάντοφ η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου

Θύμα του Μάντοφ φαίνεται πως είναι και η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, Liliane Bettencourt, κόρη και κληρονόμος του ιδρυτή της L΄Oreal, Eugene Schueller. H 86χρονη κληρονόμος, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία είχε αναθέσει τη διαχείριση ποσού 22,9 δις. δολαρίων από την περιουσία της στον Bernard Madoff, μέσω του fund manager που βρέθηκε νεκρός χθες στο γραφείο του στη Νέα Υόρκη.

Η Bettencourt ήταν μάλιστα η πρώτη που επένδυσε σε fund, το οποίο διαχειριζόταν η χρηματομεσιτική Access International Advisors.

Αυτοκτόνησε χρηματιστής που συνδέεται με την «πυραμίδα» Μάντοφ

Νεκρός στο γραφείο του, στη Νέα Υόρκη, βρέθηκε αργά χθες το βράδυ ο Γάλλος Τιερύ Μαγκόν ντε λα Βιγιεουσέ, ιδιοκτήτης χρηματομεσιτικής εταιρείας, η οποία είχε προχωρήσει σε επενδύσεις στην «πυραμίδα» του Μπέρναρντ Μάντοφ. Η Access International Advisors, ιδιοκτησίας του 65χονου Βιγιεουσέ είχε αναλάβει τη διαχείριση ενός κεφαλαίου 1,4 δισ. δολαρίων για λογαριασμό της Luxalpha του Λουξεμβούργου και είχε κάνει μεγάλες επενδύσεις στην «πυραμίδα» του πρώην προέδρου του Nasdaq.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων ειδησεογραφικών πρακτοερίων ο γάλλος χρηματιστής βρέθηκε με τους καρπούς κομμένους με λεπίδι, ενώ φέρεται να είχε πάρει και ηρεμιστικά χάπια, αλλά δεν βρέθηκε προς το παρόν κάποιο σημείωμα αυτοκτονίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπέρναρντ Μάντοφ, σύμφωνα με τις αρχές, καταχράστηκε τα χρήματα επενδυτών, εταιρειών αλλά και φιλανθρωπικών οργανώσεων από πολλές χώρες του κόσμου. Ο Μάντοφ συνελήφθη και κρατείται για την απάτη, που εκτιμάται ότι έφθανε τα 50 δισ. δολάρια.

REPORTER.GR

No comments:

Share |