Wednesday, December 24, 2008

Ασταμάτητη η «βουτιά» του αργού- Κάτω από τα 37 δολ.

Ασταμάτητη η «βουτιά» του αργού- Κάτω από τα 37 δολ.

Πλώρη για τα 36 δολάρια έχει βάλει η τιμή του αργού, καταγράφοντας νέες ισχυρές απώλειες στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων και διευρύνοντας τη χθεσινή «βουτιά». Η κατάρρευση των τιμών κατοικιών στις ΗΠΑ, ενέτεινε την ανησυχία ότι η παγκόσμια ύφεση καλά κρατεί και είναι αναπόφευκτο η ζήτηση για καύσιμα να μειωθεί περαιτέρω. Εν τω μεταξύ νέα αύξηση αναμένεται να έχει καταγραφεί στα αμερικανικά πετρελαϊκά αποθέματα την περασμένη εβδομάδα. Η τιμή συμβολαίου παράδοσης Φεβρουαρίου για το αργό υποχωρεί κατά 6%, ή 2,35 δολάρια στα 36,66 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο για το πετρέλαιο τύπου μπρεντ βρίσκεται στα 37,76 δολάρια με απώλειες 2,60 δολαρίων.

Η Idemitsu Kosan, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία διύλισης στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή αργού στο επόμενο τρίμηνο, εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης. Η τιμή του αργού έχει υποχωρήσει κατά 59% τη φετινή χρονιά και οδεύει προς την πρώτη ετήσια πτώση μετά από επτά χρόνια

Χθες, το συμβόλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου κατέγραψε απώλειες 2,3% στα 38,98 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο για το πετρέλαιο τύπου μπρεντ βρέθηκε στα 40,90 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 1,3%.

REPORTER.GR

No comments:

Share |