Monday, December 8, 2008

«Γενναίες» επενδύσεις σε έργα υποδομής προανήγγειλε ο Ομπάμα

«Γενναίες» επενδύσεις σε έργα υποδομής προανήγγειλε ο Ομπάμα


Το μεγαλύτερο σχέδιο επενδύσεων σε έργα υποδομής τη δεκαετία του 1950 προανήγγειλε ο νεοεκλεγείς Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στο οποίο περιλαμβάνεται και η δημιουργία 2,5 εκατ. νέων θέσεων εργασίας.Στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό μήνυμά του ο Ομπαμα δήλωσε: «Χρειαζόμαστε δράση, και τη χρειαζόμαστε τώρα», μία ημέρα αφότου τα στοιχεία έδειξαν ότι οι Αμερικανοί εργοδότες περιέκοψαν 533.000 θέσεις εργασίας μέσα στο Νοέμβριο, τις περισσότερες εδώ και 34 χρόνια.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου, έχει υποσχεθεί ότι θα ενεργήσει γρήγορα για να βγάλει την αμερικανική οικονομία από την ύφεση, την ώρα που η ανεργία έχει φτάσει το 6,7% και μπορεί να ξεπεράσει και το 8% μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους. Για το σκοπό αυτό ζήτησε από το οικονομικό επιτελείο του να βρει ένα σχέδιο για τη δημιουργία τουλάχιστον 2,5 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας μέχρι το 2011.

Εκατομμύρια νέες θέσεις θα δημιουργηθούν επίσης από «τη μεγαλύτερη νέα επένδυση στις εθνικές υποδομές μετά τη δημιουργία του ομοσπονδιακού συστήματος αυτοκινητοδρόμων ταχείας κυκλοφορίας τη δεκαετία του 1950» τόνισε ο Ομπάμα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το ακριβές ποσό.

Με βάση το σχέδιό του οι πολιτείες θα χάσουν την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση αν δεν ενεργήσουν γρήγορα για να κατασκευάσουν ή να επισκευάσουν δρόμους και γέφυρες. «Θα θέσουμε έναν απλό κανόνα: χρησιμοποιήστε τα χρήματα, αλλιώς θα τα χάσετε» υπογράμμισε.

REPORTER.GR

No comments:

Share |